Preview Mode Links will not work in preview mode

Svenska kyrkan i Norrköping

Podden där Kyrkoherde Thomas Wärfman och församlingsherde Katarina Wändahl från Svenska kyrkan i Norrköping diskuterar aktuella ämnen och bibliska storord. Allt varvat med både allvar och goda skratt. Välkommen att lyssna! 

Vill du höra av dig om innehållet eller har önskemål om vad som ska diskuteras så maila: kyrkpodden@svenskakyrkan.se

 

Dec 21, 2018

Jesus kommer till oss varesig vi har gran eller julgröt. Så vad ligger i de traditioner kring julpynt och "extra allt" som julen innebär för många. 

I spaningen diskuterar Katarina och Thomas om uppsåtet till att ge. Gör de flesta det för att göra gott för andra eller för sig själva? 

Lyssna på Kyrkpodden...


Dec 14, 2018

Finns det fler dimensioner till återbruk än miljöskäl? Och varför är det så viktigt? Vi pratar med Ann-Sofie Bergort om hennes hjärtefråga som hon beskriver som att återälska. I sitt butikskoncept Varié ger hon kvalitetsklädesplagg ett nytt hem.

I spaningen funderar Thomas och Katarina varför julfirandet...


Nov 30, 2018

I sjunde avsnittet gästas Kyrkpodden av Peter Johansson, kommunpolis med 37 år i yrket. Är samhället verkligen på väg utför? Var det verkligen bättre förr med kriminaliteten? Vi får höra goda nyheter som nästan är stora huvudrubriker, tycker Thomas.

I veckans spaning frågar sig Thomas och Katarina det är...


Nov 16, 2018

I sjätte avsnittet gästar Ulf Tellin podden och samtalar om Bach och den stora passionen till musiken, där Bach en gång var inkörsporten. Hur ska man göra om man vill bli mer Bachnördig och hur skulle musiken ha klingat idag om Bach inte funnits? I veckans spaning frågar sig Thomas och Katarina om kyrkan är en...


Oct 19, 2018

I femte avsnittet gästar Sandra Karlsson, nytt oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Norrköping, och berättar om sitt politiska arbete och svarar på frågor kring hur hon ser på de grundläggande värderingar där hennes parti och många präster står väldigt långt från varandra. I veckans spaning frågar...